torstai 17. toukokuuta 2012

"Mitä jääkaapista sattuu löytymään"-piirakka

Tämän piirakan loihtimiseen ei tarvitse olla mikään kummoinenkaan velho. Jos vieraita tulee yllättäen, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä ohjetta.

Tässä alkuperäisen kinkkupiirakan ohje:

1 pkt  valmispiirakkataikinaa
Täyte:
1 punainen paprika
150 g kinkkua
½ tl mustapippuria
Täytteen päälle:
2 dl ruokakermaa
1 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
juustoraastetta

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin alatasossa 10 min. Leikkaa paprika ja kinkku kuutioiksi. Levitä täyteaineet esipaistetun pohjan päälle. Sekoita maitorahka, ruokakerma ja munat, ja kaada seos täytteen päälle vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.

Ja tässä kinkkupiirakan toteutus:

Pikainen kurkkaus jääkaappiin: ei ole kinkkua. Täytyi siis käyttää korvaavia tuotteita. Jääkaapista löytyi omituinen juuston kaltainen valmiste, kasvisrasvajuustoraaste. Ajattelin päästä eroon mukajuustoraasteesta mahdollisimman nopeasti ja sehän kävi yhdessä hujauksessa: laitoin sen piirakkaan. Kuten aina, unohdin esipaistaa piirakkapohjan, joten paistoin piirakkaa noin 40 min.

Täytyy tunnustaa etten ole ikinä leiponut piirakkapohjaa itse. Vaikken mitään erityisesti tässä leivontablogissani mainostakaan, niin Sunnuntai piirakkataikinan "Jotta onnistut aina"-mainoslause on toistaiseksi pitänyt sen mitä on luvannut: tätä piirakkaa en ole onnistunut sössimään.

Tuoreet yrtit ovat ihania. Haaveissani kasvattelen niitä ahkerasti, mutta toistaiseksi olen joutunut ostamaan ne kaupasta. Sillä peukaloni ei ole vihreä siitäkään huolimatta, että se sijaitsee keskellä kämmentä. Tosin harrastan pienimuotoista yrttiviljelyä: runnon ne kaupasta ostetut raukat ruukkuihin ja yritän pitää ne hengissä. Kun ne sitten kuolevat, joko kissan tai viljelijän toimesta, ostan uudet viljeltävät.

"Mitä jääkapista sattuu löytymään"-piirakkaan laitoin 1 punaisen paprikan, purkillisen tonnikalaa, Apetina fetakuutioita mausteliemessä (aurinkokuivattu tomaatti) sekä tuoretta basilikaa ja timjamia. Koko komeuden päälle kaadoin maitorahka-muna-ruokakermaseoksen ja ripottelin omituisen mukajuustoraasteen.



Valmis piirakka on niin hyvää, että se syödään nopeasti. Onneksi ehdin ottaa kuvan vielä viimeisestä palasta.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti