lauantai 25. toukokuuta 2013

Rakkaudella Omena-persikkapiirakkaa

Me ihmiset olemme kuin rakennuksia. Meidät on rakennettu vuosien saatossa. Osa meistä on vankkoja kivijaloillaan tukevasti seisovia taloja, osa korkeita pilvenpiirtäjiä ja osa taas hökkeleitä, jotka hädintuskin pysyvät pystyssä. Ajan kuluessa rakennuksissa saattaa ilmetä vikoja, jotka ovat syntyneet jo rakennusvaiheessa tai niiden elinkaaren aikana. Joskus taloon saattaa tulla vuotavat katto tai jotain muuta ongelmaa, joka korjataan pikaisesti. Loputtomiin eivät pikakorjaukset kuitenkaan auta, vaan lopulta vaaditaan vanhojen rakenteiden purkamista ja uuden rakentamista. Jos talon ongelma on syvällä perustuksissa, voi asian korjaaminen vaatia suurempaa ja laajempaa purku-urakkaa.

Me kaikki toimimme erilaisten arvojen ja ajatusten ajamana. Itsetutkiskelun ja kirkkaan peilin avulla olen todennut, että jatkuva puolustusmekanismin ylläpito on pitänyt minut etäällä muista ihmisistä. Pelossa eläminen saa ihmisen suhtautumaan kaikkiin kuten viholliseen. Mahdollisen satuttajan pelkääminen aiheutti itselläni sen, etten voinut päästää mitään läpi, sillä se olisi voinut olla jotain negatiivista. Nyt olen joutunut tilanteeseen, jossa minun on ollut pakko pohtia sitä mikä on todellista ja mikä ei. Samalla olen joutunut kohtaamaan menneisyyteni haamuja. Se ei ole ollut helppoa. Vaikeaa on ollut niiden rakenteiden, ajatusten ja mallejen toteaminen, jotka ovat aiheuttaneet minussa vääristyneen toiminnan.Vieläkin vaikeampaa on ollut rakenteiden purkaminen ja hitaasti tapahtuvat uudelleenrakennus. Olen todennut, että voimme lukea teoriaa vaikka kuinka paljon, mutta todella oppiakseen täytyy kokea kaikki käytännössä. Minun matkani on sisältänyt huonojakin hetkiä ja kömmähdyksiä. Yritän (aina se ei ole onnistunut!) olla kiitollinen myös niistä, sillä huonot hetket muistuttavat minua siitä, että katson asiaa edelleen vääränlaisten rakenteiden läpi. Purku-urakka ja uudelleenrakentaminen siis jatkuu.

Tässä Omena-persikka-piirakan ohje:

200 g margariinia

1 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 omenaa
½ prk persikoita
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
2 tl kanelia

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten samalla. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seokseen. Ota 1/3 taikinasta eri kulhoon koristeraitoja varten. Levitä loput taikinasta piirakkavuokaan. Pilko omenat ja persikat. Levitä pohjan päälle. Sekoita muut täyteaineet keskenään ja kaada omena-persikkaseoksen päälle. Laita loput takinasta pursottajaan ja pursota päälle koristeraidat. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin. 30 min.

Ja tässä piirakan toteutus:

Vielä ei ole saatavilla kotimaisia omenoita, mutta kohta saadaan niitäkin. Piirakkaa varten omenat kannattaa kuoria ja pilkkoja pieniksi kuutioiksi. Joissain ohjeissa omenanpalat suositellaan keitettäväksi sokeriliemessä, sekin voi olla hyvä vaihtoehto.
Koristeraidat tein pursottamalla ja se oli kovin sotkuista puuhaa. Jos olisin tiennyt, että raidat leviävät uunissa kuitenkin, olisin käyttänyt asiaan hieman vähemmän aikaa ja energiaa.
Suuri kiitos matkakumppanilleni, joka on auttanut minua näkemään rakenteissani olevat korjaustarpeet.

Päivistä sinua etsin, unista sinut löysin, nyt täytät molemmat. Kun tulet lähelleni ja otat minut rintaasi vasten hellästi, toivon ettet koskaan päästäisi irti. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti