sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Juustosarvet

Vanha ja tunnettu viisaus, jonka mukaan silmä silmästä tekee koko maailman sokeaksi, sisältää syvällisempää tietoa kuin miltä äkkiseltään vaikuttaa.  Kaikki se mitä on tehty meitä vastaan, siunaa meitä sitten, kun aika on kypsä. Minulle se aika on nyt. Olen saanut siunauksista suurimman. Elämä on antanut minulle mahdollisuuden muistaa, nähdä ja oivaltaa uudella tavalla omia kokemuksiani lapsuudessa.
 
Monet meistä elävät traumojensa kanssa sulkeutuneina, kykenemättä näkemään syy- ja seuraussuhteita ja kärsien niistä koko elämänsä sokeina. Kun kohtaamme itse elämässämme huonoa kohtelua, alamme kohtelemaan myös itse toisia ihmisiä huonosti. Omat haavat eivät kuitenkaan parane tökkimällä puukoniskuja kanssakulkijoihin, vaan kohtelemalla toisia siten kuin olisi toivonut itseään kohdeltavan; rakkaudella, myötätunnolla ja hellyydellä. Näemme toisissa ihmisissä aina osan itsestämme. Osan, jonka voimme joko hyväksyä tai torjua. Elämä tarjoaa meille kasvumahdollisuuksia, jotta voisimme oppia rakastamaan itseämme ja jotta voisimme parantua niistä traumoista, jotka ovat saaneet meidät uskomaan, ettemme voisi rakastaa itseämme kokonaisuudessa. Rakastamalla toisia, rakastamme myös itseämme ja haavamme paranevat. Hyvä uutinen on se, että vaikka parantumisen ja kasvamisen prosessi käy tuskallisesti ja hitaasti, se todella tapahtuu. Kun elämää tarkastelee myöhemmin, niin huomaa, että jotain merkittävää on todella tapahtunut. Meillä jokaisella on mahdollisuus vapautua karman kiertokulusta ja astua vapaaseen elämään. Tie vapauteen vaatii sokeudesta luopumista ja itsensä kaikkien puolien näkemistä, lähempää tarkastelua ja kohtaamista, sekä lopulta armahtamista. Itsetutkiskelun ohessa leivoin juustosarvia.

Tässä juustosarvien ohje (16 kpl):

Taikina:
2 dl juustoraastetta (emmental)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 prk kermaviiliä
½ dl öljyä

Täyte:
1½ dl juustoraastetta (emmental)


Sekoita juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista n. ½ cm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa taikinapyörällä levyt kahdeksaan lohkoon. Laita juustoraastetta täytteeksi jokaisen lohkon leveämpään päähän. Rullaa sarviksi. Voitele munalla. (Voit ripotella vielä pinnalle vähän juustoraastetta, jos haluat.) Paista 200 asteessa n. 10 min, kunnes sarvet ovat saaneet hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti