lauantai 14. joulukuuta 2013

Jouluinen kerrosjälkiruoka

Joulukuu on taas täällä ja samoin joulupuuhat kiireineen. Nyt on joulukuu jo puolessa välissä ja jouluvalmisteluni ovat lähestulkoon täysin tekemättä. Toivon, että piparkakkutalo valmistuisi vielä tänä viikonloppuna. On melko kummallista, että yhden päivän takia tarvitsee hössöttää niin mahdottoman paljon. Toivon, että osaisin olla kiirehtimättä ja nauttisin jokaisesta hetkestä perheen ja läheisten kanssa. Sillä siitähän joulussa on oikeasti kyse. Kaikki muu on vain markkinatalouden keksimää hömppää. Jouluostoksilla käydessäni pohdin sitä, että kaikkein mieluiten lahjoittaisin ystävilleni ja perheelleni aikaa. Sitä minä kaiken tämän kiireen keskellä toivoisin myös itselleni.

Meillä joulukuu muuten alkoi pikkujoulujen viettämisellä "Arvostele illalliseni"-henkisesti. Tein kolmen ruokalajin illallisen perheelleni. Jälkiruoaksi tein ensimmäistä kertaa jouluista kerrosjälkiruokaa.


Tässä kerrosjälkiruoan ohje:

Pipareita murustettuna
200 g turkkilaista jogurttia
2 dl vispikermaa
Marjoja (esim. mustikoita ja mansikoita)
Sokeria oman maun mukaan
Päälle: sulatettua suklaata tai suklaakastiketta

Sekoita turkkilainen jogurtti, kermavaahto ja sokeri. Lisää korkeaan lasiin kerroksittain piparimurua, jogurttikermavaahtoa, marjoja ja päällimmäiseksi sulatettua suklaata tai suklaakastiketta. Anna levätä hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Mukavaa joulun odotusta kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti